Bitloze hoofdstelfitting

Tijdens een bitloze hoofdstelfitting, gaan we samen kijken welk type hoofdstel en optoming het beste aansluit bij de anatomie van jouw paard. Daarnaast gaan we samen streven naar het vinden van het meest geschikte bitloze hoofdstelsysteem, waarbij we de optimale balans en aanleuning in acht nemen.

Bij het passen van een bitloos hoofdstel staat voor mij de toewijding aan jou en je paard(en) centraal. Ik neem de tijd om zorgvuldig te werk te gaan en zal altijd mijn best doen om het geselecteerde hoofdstel zo goed mogelijk te laten passen.

Werkwijze consult

Van start gaan doen we met een grondige kennismaking waarbij we bespreken wat je met je paard doet en hoe vaak je paard gereden wordt in de week. We overlopen samen eventuele problemen waar jullie op botsen tijdens het rijden.

Nadien volgt er een gedetailleerde anamnese. We bespreken samen de specifieke kenmerken van jouw paard en onderzoeken of er eventuele pijnsignalen zijn. Ik zal zorgvuldig onderzoeken of er warme of pijnlijke plekken, knobbels of wondjes zijn. Tegelijkertijd onderzoek ik de symmetrie van het hoofd.

 

Ook naar je huidige hoofdstel neem ik een kijkje (of dit nu bit of bitloos is) en kijk ik of er eventueel zaken beter kunnen of kunnen aangepast worden. Nadien gaan we op zoek naar de ideale pasvorm van een eventueel nieuw hoofdstel. Dit doen we door een evaluatie het hoofdstel op het hoofd van je paard in stand. Hierbij leg ik ook zorgvuldig uit wat er reeds goed is en wat er mogelijk beter kan.

We zullen voelen of het hoofdstel op alle punten goed past bij de vorm van het hoofd van het paard. Heeft het hoofdstel de juiste vorm voor jouw paard? Ligt het comfortabel overal? Is er voldoende ruimte voor de oren en de neus?

Als blijkt dat het huidige hoofdstel geschikt is voor het rijden, nemen we je paard mee naar de piste om het hoofdstel te evalueren in alle drie gangen. Hierbij letten we op stabiliteit en comfort, zowel voor jouw paard als voor jou als ruiter. Het kan voorkomen dat een hoofdstel perfect bij je paard past, maar niet voldoet aan jouw behoeften. In dat geval zal ik kijken of aanpassingen aan het hoofdstel nodig zijn en zullen we het hoofdstel opnieuw bekijken, totdat ik zeker weet dat het voor jullie beiden optimaal is.

Zoals je kunt zien, besteden we uitgebreid de tijd aan jou en je paard, en niets zal onopgemerkt blijven tijdens ons consult.

Pasmodellen:

Ik beschik over pasmodellen van volgende merken: 
FRA, MD equestrians, Edix, Bridlery en BR. 

Zowel sidepull, kingekruist, kaakgekruist als hackamores.